top of page
Sök
  • Skribentens bildMolly's Money

Hennes mål: 25 000 kr i månaden i passiv inkomst


Ansvarsbegränsning: Investeringar sker alltid på egen risk. Historiska resultat på börsen är ingen garanti för framtida resultat. Innan du investerar, fråga alltid en helt oberoende (fee-only), certifierad ekonomisk rådgivare om råd. Denna text är enbart i informations och underhållningssyfte, den ska inte anses som ekonomisk rådgivning.    Ann:

Hej Fröken Investera och välkommen! Tack för att du tog dig tid att prata med oss om din resa och mål. När jag hittade din blogg så var jag helt fast i timmar och sträckläste dina blogginlägg. Sedan så hittade jag även ditt instagram konto och det du gör är mycket inspirerande! Med över 18 000 följare på instagram är du en av de största influencers som finns inom privatekonomi med inriktning investerande och sparsamhet. Jätteroligt att ha dig här.


Fröken Investera:

Hejsan och tack så mycket! Det glädjer mig att höra att ni vill höra mer om mig själv och min bakgrundshistoria! Haha jaa det är helt otroligt hur många som följer mig idag! Det är verkligen inte något jag förväntade mig när jag startade mitt Instagramkonto och min blogg! Det verkar som att det finns en stort "hunger" efter spartips och hur man kan få en starkare privatekonomi hos folk och det värmer mig enormt att folk kan bli inspirerade av tokiga lilla mig!Ann:

Ditt mål är att spara och investera ihop till en egen lotto vinst på 25 000 kr i månaden. Detta är i passiva inkomster genom att investera på börsen. Du lever otroligt sparsamt idag (ca 5000kr i månaden i levnadskostnader) för att nå ditt mål. Vilken är din drivkraft och vad är det som får dig att göra den här resan?


Fröken Investera:

Det stämmer! Mitt mål är alltså att spara och investera så mycket att jag en dag får passiva inkomster på 25 000 kr i månaden i snitt! Jag relaterar detta till "trisslottvinst" för det har alltid varit en dröm för mig att skrapa fram den där vinsten där man fick 25 000 kr i månaden, men sedan när jag började att läsa på om investeringar och utdelningsaktier så insåg jag att jag kunde "skapa" min egen trisslottvinst så det är det jag kämpar för nu och jag räknar med att nå mitt mål om cirka 10 år och då är jag alltså 40 år gammal!


För att nå mitt mål så krävs 7,5 miljoner kr i kapital om jag ska leva på avkastningen och få dessa pengar, men det är alltså INTE pengarna som är målet! Mitt mål är friheten som pengarna kan ge! Så mitt driv är att jag bygger upp min egen ekonomiska frihet till mig själv, min kommande familj, mina föräldrar och även för mina framtida generationer! Jag kommer inte från en rik familj men en rik familj kommer att komma ifrån mig, är tanken lite grann!Ann:

Din inkomst är 24 000 kr och du investerar ca 20 000kr i månaden.  Hur kan du ha så låga levnadskostnader? och har du tips till andra som vill sänka sina levnadskostnader?


Fröken Investera:

Yes, min nettolön är på cirka 24 000 kr från min fastanställning inom flygbranschen och ändå lyckas jag spara över 20 000 kr varje månad. Det beror på en kombination av väldigt låga levnadskostnader samt att jag försöker öka mina inkomster på annat håll än bara mitt fasta jobb! Jag har tillexempel mitt extraknäck i en butik i stan, jag säljer saker på Tradera eller Facebooks Marketplace, jag får aktieutdelningar, jag driver min blogg och Instagram och allt annat jag hittar på!


Jag är väldigt extrem på att spara pengar! Om jag var en superhjälte så skulle detta vara min superkraft haha! Det jag gör nu tillfälligt under dessa år är att jag enbart köper saker som jag verkligen behöver! Jag avstår just nu idag ifrån resor, utemat, biobesök, fika på stan, tjänster som Netflix/Spotify, jag har flyttat till en billigare lägenhet, bytt till en billigare mobiloperatör och jag försöker hela tiden hitta ett billigare alternativ eller utgifter som jag kan kapa!


Genom att folk enbart gör valet att köpa mindre "vill ha" eller "vardagslyx" så kan man genast spara hundralappar eller kanske även tusenlappar i månaden och det är nog ett av de budskap som jag lyckas nå fram till folk som har valt att följa mig!


Jag brukar även räkna allting jag vill köpa i arbetstimmar och inte i pengar, så om jag ser en jacka för 1500 kr som jag är sugen på så räknar jag vad den kostar i timmar på jobb för mig! Då gör jag valet om jag vill köpa den eller inte och oftast blir det ett nej haha!
Ann:

Din plan är att skapa din egna lotteri vinst. Hur räknar du för ut att få ut 25 000 kr i månaden passivt?


Fröken Investera:

Jag räknar alltid med 4% regeln och det innebär att jag vill leva på 4% av mitt totala kapital. Eftersom man säger att börsen/aktier stiger med 8% årligen så innebär det att mina pengar även fortsätter att växa med 4% varje år, trots att jag tar ut 4% varje år med! Det är därför just detta med 4% regeln är så vanligt att prata om i dessa kretsar!


Då kan man både ha kakan, äta av kakan samtidigt som den fortsätter att växa!


Det som krävs för mitt mål om 25 000 kr/mån är ett kapital på 7,5 miljoner kr och det kan man räkna såhär:


Man vill först räkna fram vilken summa man vill ha årligen, i mitt fall med 25 000 kr varje månad så blir det på ett år 300 000 kr (25 000 kr x 12 mån = 300 000 kr).


Sedan tar jag 300 000 kr dividerat med 0,04 (4%) och får då fram summan som krävs för 4% regeln, vilket blir 7,5 miljoner kr!


Vill man tillexempel få 10 000 kr i månaden så räknar vi då denna summa för året, 120 000 kr. 


120 000 / 0,04 = 3 000 000 kr. Så för en summa på 10 000 kr/mån så krävs ett kapital på 3 miljoner kr!
Ann:

Hur tänker du dig att din dag kommer att se ut, när du har uppnått ditt mål om att bli ekonomiskt oberoende?


Fröken Investera:

Då kommer jag att göra precis vad jag vill och när jag vill, resa var jag vill, äta var jag vill och så vidare! Många tror att man kommer att sluta att jobba när man har nått målet, men det stämmer inte med de flesta! Mitt mål är istället att jobba vidare med Fröken Investera och fortsätta sprida ut kunskap om privatekonomi och inspirera fler folk till att börja spara pengar!


Jag har redan nu en del planer som bland annat innebär att prata inför skolor och plantera lite tankefrön för de yngre, vilket är något jag själv önskar hade hänt mig när jag gick i skolan!
Ann:

Tack så mycket för din tid och dina svar Fröken Investera!

 

Fröken Investera:

Tack så jättemycket själv för era frågor och att ni ville höra lite mer om mig! Det var jättekul och jag hoppas att någon därute kan finna denna intervju intressant och kanske får sig en liten tankeställare!
Fröken Investera driver instagramkontot froken_investera och bloggen på frokeninvestera.se. Det finns massor av intressanta artiklar och mer information om Fröken investera's liv och resa mot ekonomiskt oberoende. Följ henne för mer information och inspiration om investeringar och en sparsam livsstil.


Tyckte du om denna intervju? Om ja, så kan du registrera dig på min email lista för att få inlägg som dessa direkt till din inkorg.

400 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page